65 de Ani de Orientare in Romania

 Cu prilejul organizării Campionatului Național de Noapte, Campionatului Național pe Echipe și a Cupei Zărandului Ed.66-a - Memorial Dávidházy Kálmán, în ziua de Sâmbătă, 6 Octombrie, într-o frumoasă sală a Hotelului Parc Moneasa, Federația Română de Orientare a Organizat o Ceremonie de aniversare a 65 de ani de la organizarea primului concurs de Orientare din țara noastră, Munții Zărandului, Județul Arad, 26 Octombrie 1947. La această festivitate au participat majoritatea sportivilor înscriși la cele trei competiții (257 sportivi).

 

            S-a organizat și vizionat expoziția realizată de Dávidházy Kálmán și au fost acordate diplome aniversare de către președintele FRO, Dl. Constantin Alexandrescu, unor veterani din diverse regiuni ale țării și membrilor actuali ai lotului național de seniori, cu prilejul aniversării a 65 de ani de Orientare în România, pentru contribuția adusă la promovarea și dezvoltarea disciplinei sportive Orientare.

 

            Domnul Titus Stepanov, veteran al turismului arădean a înmânat președintelui Federației Române de Orientare insigna acordată participanților la primul concurs de Orientare din 26 Octombrie 1947, iar domnului Daniel Barkasz insigna Cupei Zărandului din anul 1952.

 

            Atmosfera din cadrul festivității a fost una de poveste (la propriu), participanții la festivitate au continuat cu depănarea unor amintiri legate de experiențe trăite până în prezent cu ocazia participării la diferite competiții de orientare, acestia au fost intrerupți de aducerea în sală a tortului aniversar, care a îndulcit și mai mult atmosfera.