Brown Cup - Bulgaria

SPORTIVII PRAHOVENI

 

LA CONCURS INTERNATIONAL DE ORIENTARE

« BROWN CUP » IN BULGARIA

În zilele de 9 şi 10 aprilie a.c. a avut loc în Bulgaria, în oraşul Veliko Târnovo, a 5-a ediţie a concursului internaţional de orientare „Brown Cup”. Din cei aprox. 300 de sportivi participanţi, peste 30 au fost români. A.S. SANATATEA Ploieşti a finanţat deplasarea la concurs a 11 sportivi, dintre care 2 au suit pe locul 3 al podiumului general de premiere la categoriile de forţă: M21A – George Neagu şi M50 – Radu Frâncu.

Concursul a avut 2 etape: prima, de Sprint, în Parcul cetăţii Ţareveţ din Veliko Târnovo şi a doua, medie distanţă/WRE în pădurile din jurul oraşului Tryavna, la cca. 40 km. sud de Veliko Târnovo.

La etapa de sprint, pe o vreme când cu soare, când cu ploaie, sunt de remarcat dintre sportivii de la SĂNĂTATEA, Florin Bunea la M21Elită locul 16 din 42 de concurenţi şi Radu Frâncu la M50 locul 5 din 21 de concurenţi.

La etapa WRE, pe o vreme asemănătoare zilei anterioare dar mult mai friguroasă, Florin Bunea a ocupat locul 16 din 47 de concurenţi pe un traseu dificil, de 4,7 km. cu mare diferenţă de nivel, iar Radu Frâncu a venit pe locul 2, la 1’55” de primul clasat, la categoria M50. Este de evidenţiat că locul I la elită a fost ocupat de Ionuţ Zincă, prahovean de la Plopeni, acum sportiv la Universitatea Craiova, unul dintre cei mai buni orientarişti din lume.

Rezultate remarcabile au obţinut şi ceilalţi sportivi români, aşa cum se poate observa din tabelul următor cu clasamentul general selectiv, pe cele 2 etape.

 

loc

sportiv

Club

categ. M21Elită (46 concurenţi)

4

Daniel Barkasz

Universit. Craiova

12

Florin Bunea

SANATATEA Pl.

18

Daniel Stroescu

OK SILVA Câmpina

21

Gabriel Sabou

Mentor Silva Buc.

23

Radu Milea

UNIREA Alba Iulia

27

Barbu Nicolae

C.S. OTOPENI

28

Liviu Ioniţă

SANATATEA Pl.

29

Costin Neagu

SANATATEA Pl.

     
     
     

categ. F21Elită (22 concurente)

4

Veronica Minoiu

Universit. Craiova

5

Patricia Cărăuşan

Universit. Craiova

6

Irina Maiorescu

Mentor Silva Buc.

categ. M35 (21 concurenţi)

13

Marcel Cristea

SANATATEA Pl.

14

Lucian Crăciunescu

VOINŢA Sinaia

categ. M40 (22 concurenţi)

10

Ţicleanu Mircea

C.S. OTOPENI

categ. M50 (21 concurenţi)

5

Emilian Minoiu

Universit. Craiova

15

Gh. Crăciunescu

VOINŢA Sinaia

16

Emil Olteanu

SANATATEA Pl.