Cupa Tarilor Latine - 20 de ani de istorie

Paginile 6-7

La Varna, Bulgaria, in anul 1994, in timpul unei pauze a Congresului I.O.F., datorita unei sanse de dialog intre Domnul Alexandrescu Constantin, presedinte al F.R.O. si Domnul Liviu Guidolin ,secretar al Federatiei Italiene de Orientare, au fost puse bazele Cupei Tarilor Latine.

revista20

La initiativa Domnului Alexandrescu, propunerea s-a materializat prin organizarea primei editii a acestei competitii, in anul 1995 in Romania.

La inceput comperitia a fost organizata intre un grup restans de tari, prin rotatie. Fiecare tara organizatoare trebuia sa asigure serviciile pentru participanti. In timp, competitia a devenit din ce in ce mai puternica si mult mai serioasa, astfel ca aceste lucruri au determina Federatia Internationala sa o recunoasca, ca fiind una oficiala in cadrul calendarului IOF incepand cu anul 2012.

Fara falsa modestie, trebuie sa ne mandrim ca Federatia Romana de Orientare, prin presedintele sau de atunci, d-ul Constantin Alexandrescu, a avut o buna inspiratie propunand organizarea Cupei Tarilor Latine, nu numai pentru faptul ca a rezistat 20 de ani ,dar si pentru ca a ajuns la un numar de 17 tari membre.

Inside Orienteering – revista IOF- cea care a studiat istoria competitiei, o considera ca fiind un pod solid intre Europa si America.