Festivalul Sport Montan Săcele – 3 zile de alergare montană și orientare

Timp de 3 zile, între 27 – 29 octombrie, aproximativ 400 de alergători au participat la Săcele, în județul Brașov, la un festival de sporturi montane.

La festivatatea de premiere a participat și ministrul Tineretului și Sportului, dl Marius Dunca.

Festivalul Sport Montan Săcele a cuprins  5 probe sportive: orientare în alergare, parapantă și 3 probe de alergare montană: 3,5km Vertical, 15km și 30 km. La acestea  s-a adăugat o cursă a copiilor, o expoziție de fotografie și două seri de proiecții de filme cu tematică montană.

330 de alergători s-au înscris la cele 3 curse de alergare montană. La aceștia se adaugă și cei aproximativ 100 de participanți la proba de orientare, precum precum și cei peste 30 de copii de la Cursa Copiilor, care pe o vreme ploioasă au urcat în muntele Bunloc pentru a alerga cei 400 m cu o diferență de nivel de 80 m. Din cauza condițiilor meteorologice proba de parapantă nu s-a mai putut susține.

La ceremonia de premiere a participat, la invitația primarului municipiului Săcele, Virgil Popa  și ministrul Tineretului și Sportului, dl Marius Dunca care a felicitat organizatorii și participanții, asigurându-i pe aceștia de sprijinul săi în dezvoltarea acestei discipline și a sportului de masă.

Festivalul a fost organizat de Primăria Municipiului Săcele în parteneriat cu Asociația Sport Montan Săcele, CS Babarunca Săcele și Skydreamers.

Sursa: site-ul MTS