Ziua 4, proba Ștafetă (Comunicat de Presă)

După 3 zile de alergare masivă ajungem și la proba decisivă, Ștafeta. Această probă este cu totul diferită de celelalte 3 probe din cadrul Campionatului Național de Orientare în Alergare organizate de către Federația Română de Orientare, deoarece o echipă este formată din 3 oameni, indiferent dacă este echipa mixtă sau nu. Startul s-a dat la ora 10:30 și a fost unul de Bloc-Start, adică toți concurenții au plecat în același timp. Fiecare membru din echipă avea traseul diferit, după ce parcurgea tot traseul si puncta fiecare loc marcat pe hartă se întorcea în tabără la zona de schimb pentru ai preda ștafeta celuilalt membru din echipa, și se repeta până când toți cei 3 membrii parcurgeau traseul stabilit.

Din cauza traseului lung de 19 km și extrem de dificil mulți au fost descalificați.

Forța de atracție a acestui sport stă în varietatea extraordinară a sa, fiind privit atât ca o competiție sportivă, cât și ca o activitate de recreere, la care participă oameni de la 7 la 70 ani. Este în primul rând o aventură, o chemare adresată atât sportivilor, ecologiștilor, cât și tuturor acelora care se bucură de o zi petrecută în natură.

Provocarea de a citi o hartă și de a utiliza busola în mod tehnic, dar si tensiunea de a intra in competiție, face ca de-a lungul concursului rezolvarea problemelor să fie tot mai dificilă.

Mulțumim partenerilor noștrii Asociația Drumeții Montane, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Primăria Targu Jiu, C.S.Pandurii Târgu Jiu, Palatul Copiilor Târgu Jiu, Eco Sport Club, Liga Studentilor din Universitatea "Constantin Brâncuși".